Каталог регионални български вестници - Северна България




Български вестници от Северна България

Вестник „Шуменска заря“ - Grada.bg


Вестник Шуменска заря е първото регионално издание за град Шумен, което е създадено през 1932 г., като приемник на вестниците „Освобождение“ и „Коларовградска борба“. Вестник „Шуменска заря“ е български ежедневник, който следвайки съвременните тенденциите се развива и като онлайн медия Grada.bg. Съдържанието на Интернет версията на вестника се създава от същите журналисти, които се опитват да балансират между сериозната и развлекателната журналистика.

Вестник „Монт прес“


Вестник „Монт прес“ е създаден през 1990 г. и се отпечатва два пъти седмично в дните вторник и четвъртък. Изданието е едно от най-популярните в региона на Монтана и може да се похвали с много добри пазарни позиции. Темите, които можете да срещнете да се разискват тук са Политика, Общество, Икономика, Култура и др. Сферата на разпространение на вестника е Северозападна България.

Вестник „Борба“ - Велико Търново


Вестник „Борба“ е областен всекидневник за Велико Търново и региона. Вестникът води своето начало през 1943 г. в гр. Търново. През първите години от своето създаване вестникът се издава през делничните дни. Нещо интересно от историята на вестника е неговият лозунг през социализма „Пролетарии от всички страни съединявайте се“. По-късно след демокрацията е категоризиран, като областно издание с мото „Областният всекидневник, с традиции“.

Вестник „Янтра днес“


Вестник „Янтра днес“ е областен всекидневник, като се разпространява от понеделник до петък по 16 стр. дневно, а в петък и с допълнителна ТВ книжка. Област на разпространение включва Великотърновски регион, който включва Горна Оряховица, Златица, Елена, Павликени, Лясковец, Свищов, Полски Тръмбеж, Сухиндол, Стражица. В своето съдържание изданието включва актуални новини и събития от Велико Търново и региона.

Публикуване на коментар

0 Коментари