Каталог онлайн вестници - Български ежедневници





Каталог български ежедневни вестници

Ежедневник


Вестник е печатно или онлайн медийно издание, което се печата периодично ежедневно или всяка седмица. Вестникът е медия, която съдържа най-често новини, подробни анализи или мнения на популярни личности. Световна тенденция е все повече печатни издания да се закриват или редуцират заради бързото развитие на онлайн алтернативите. Вестникът е популярен с това, че е първото средство, чрез което се осведомяваме възникнало в западна Европа през 17 век.

Вестник „Труд“


Вестник „Труд“ е един от най-старите и престижни ежедневници в България. Той започва печат още през далечната 1936 г. и от тогава се предпочита от огромен брой българи, като основно средство за информация. Всъщност вестник „Труд“ е единственото печатно издание, което съществува преди 9 септември 1944 г. Вестник „Труд“ си остава основен лидер сред всекидневниците. В медията работят едни от най-популярните журналисти, носители на престижни награди и отличия. Вестникът вече разбира се е заел и своята ниша в Интернет, като сайта на медията се посещава от над 50 000 души дневно.

Вестник „24 часа“

Вестник „24 часа“ се появява на български небосклон през 1991 г. и само за няколко години успява да промени вестникарския пазар. Той е от вестниците, които след демократичните промени у нас успява да наложи собствен стил и да направи революция в представянето на информацията, като налага кратките и провокативни заглавия. Вестникът се харесва най-много от младите читатели, защото се справя най-добре в улавянето на техните най-актуални тенденции.

Каталог на ежедневниците в България

Вестник „Монитор“


Вестник „Монитор“ е български ежедневник, който е създаден през 1998 г. с основна цел да възроди независимата преса в България. Няколко месеца след първия печатен брой на вестника, стартира и неговото онлайн издание. Едно от най-популярните лица създали вестника е Петьо Блъсков. Вестник „Монитор“ се отпечатва 6 дни в седмицата, а по-популярни негови рубрики са българска и международна политика, обществен живот, анализи, интервюта, култура, спорт и др.

Вестник „Дневник“


Вестник „Дневник“ е български онлайн ежедневник собственост на „Икономедиа“ АД. Вестник „Дневник“ е бивше печатно издание от 2001 г. до 2005 г., което следвайки световната тенденция се трансформира в електронна медия. Електронната платформа на „Дневник“ ни предлага свободен достъп до статиите и пълния архив на изданието. На сайта на медията можете да намерите също избрани снимки от Ройтерс, блогове, сайтове и др.

Вестник „Стандарт“


Вестник „Стандарт“ е български ежедневник, който стартира през 1992 г. Вестникът има и електронно издание, което се издава със съкратена версия и на английски език. Онлайн версията на вестник „Стандарт“ се обновява веднъж дневно и повтаря изцяло печатния модел на медията. Медийната група създаде и Агенция Стандарт Нюз, която целодневно излъчва актуални новини в реално време.

Вестник „Сега“


Вестник „Сега“ е български ежедневник, който излиза от 1997 г. 6 дни в седмицата. Изданието акцентира върху актуалните новини от деня, анализи за проблемите на обществото, българската и световна политики, икономическа конюнктура, културни събития и спортни постижения. Онлайн платформата на вестника, публикува всички статии на печатното издание и е една от най-посещаваните.


Публикуване на коментар

0 Коментари