Каталог международни онлайн вестници




Международни новинарски вестници

Вестник „Ню Йорк Таймс“


Ню Йорк Таймс“ е един от най-популярните всекидневници в САЩ, който се разпространява и в други държави и континенти. Вестник „Ню Йорк Таймс“ е създаден през далечната 1851 г. Отначало вестникът се издава всеки ден до събота, но по-късно когато започва Гражданската война се печата и в неделя. През 1918 г. вестникът печели първата от многобройните си престижни награди „Пулицър“. Наградата е за материали посветени на Първата световна война.

Вестник „USA Today“


Вестник „USA Today“ един от големите американски всекидневници основан през 1982 г. Вестникът е в постоянна конкуренция с The Wall Street Journal за издание с най-голям тираж в щатите. Цената на вестника е 1 долар, но можете да попаднете на него в хотел или на летище и безплатно. Темите които ще срещнете в изданието са Политика, Общество, Икономика, Любопитно, Спорт и др.

Вестник „Вашингтон Поуст“


Вестник „Вашингтон Поуст“ е от най-популярните американски ежедневници, който предлага и допълнително издание в неделя. Вестник „Вашингтон Поуст“ е основан през 1877 г. и е изданието с най-голям тираж в столицата Вашингтон, достигащ близо милион в неделните дни. Най-интересния момент от историята на вестника е скандалът известен, като аферата „Уотъргейт“, когато двама от репортерите на изданието разкриват незаконно шпиониране от представители на щаба на кандидат и действащ президент Ричард Никсън и допринасят за неговата оставка.

Вестник „Гардиън“


Вестник „Гардиън“ е основан през 1821 г. с името „Манчестър Гардиън“, а сегашното си име получава през 1959 г. Изданието е либерален английски всекидневник, което от 1964 г. излиза в столицата Лондон. През 1993 г. медията поема най-стария неделен вестник в света „Обзървър“, който е създаден през далечната 1791 г. Медията разбира се разполага и електронно издание, което се различава от печатното и е най-посещаваното в английската преса.

Вестник „Die Welt“


Вестник Die Weltе немски вестник основан през 1946 г. в Хамбург, по модела на „Таймс“ от окупационните сили на Британия. Разбира се първоначално изданието публикува материали изразяващи мнението на британските редактори. По-късно през 1947 г. се наблюдава публикуването на по 2 водещи статии акцентиращи върху важни събития, една британска и една немска. Днес вестника е по-скоро с консервативен политически поглед с тираж около 200 хиляди броя и се разпространява в повече от 130 държави по света.

Публикуване на коментар

0 Коментари