Каталог онлайн български хумористични вестници сайтове и вицове




Български хумористични вестници и сайтове

Хумор


Хуморът е начинът да се провокира смях и да се осигури забавление. Думата произлиза от древните гърци, които са осъзнали чрез тяхната хуморална дисциплина, че балансът на течности в човешкото тяло, известен като хурус контролира човешкото здраве и емоция. Хора от всички възрасти и култури реагират на хумора. Повечето хора могат да изпитат удоволствие - да се забавляват, да се усмихват или да се смеят на нещо смешно - и по този начин се смята, че имат чувство за хумор.

Вицове


Вицът е кратък разказ на хумористична история. Разказването на забавни истории може да е начин за социализация и по-често привличане на вниманието върху личността разказваща вицовете, както и доставяне на удоволствие на публиката и разказвача. Много е трудно даже невъзможно да се определи точното време, когато възниква вицът. Причината, е че първоначално вицът се разпространява от уста на уста и няма почти никакви документи, които да удостоверят поява му.

Вестник „Стършел“


„Стършел“ е български хумористичен и сатиричен вестник. Вестник „Стършел“ е един от най-старите в България, който излиза от 1946 г. Изданието е създадено от ляво ориентирани интелектуалци, които искат да отговорят на популярната сатира в издавания по това време вестник на БЗНС „Народно земеделско знаме“. Интересното от историята на вестника, е че определено време издател е централния комитет на БКП.

Публикуване на коментар

0 Коментари