Каталог регионални български вестници - Черноморие



Регионални български вестници - Черноморие

Вестник „Черноморски фар”


Вестник „Черноморски фар” е традиция за Бургас и Югоизточна България. Вестникът има мрежа за разпространение в повече от 100 населени места, които получават актуална информация от този регионален ежедневник. Вестникът е създаден през далечната 1920 г., като първия брой се издава от Американо-българското представителство в Бургас под името в. „Фар“. Изданието стартира, като седмичник за икономика, търговия и стопанство. Вече близо 100 г. е един от най-авторитетните и четени вестници в морския град.

Вестник „Черно море“


Вестник „Черно море“ е регионален частен всекидневник, който е създаден през 1998 г. Това е един от най-добрите регионални вестници, за което говорят и редицата награди, като от фестивала „Международни медийни събития“ провеждащ се в курорта Албена, където цели два пъти печели приза „Най-добър регионален вестник в България“. Главен редактор на изданието е Хари Касабов.

Вестник „Компас“


Вестник „Компас“ е български седмичник, който съществува вече повече 20 г., и за това време се превърна в предпочитано издание за читателите от черноморието и югоизточна България. Вестникът публикува специализирани статии за култура, изкуство, общество, както и анализи и коментари за важни събития от страната и региона. Интересното за изданието, че печата и страница на руски език поради огромния брой руско говорящи граждани на територията на областта.

Вестник „Фактор“


Вестник „Фактор“ е електронно издание, което е създадено след края на света през 2012 г. Според информация от сайта, електронното издание не е обвързано политически и икономически. Медията е с аналитично-информационнен характер и се стреми да публикува без цензура коментари, анализи, лични мнения и интервюта. Вестник „Фактор“ публикува обективни статии за новини от страната и света.

Публикуване на коментар

0 Коментари