Каталог онлайн български спортни вестници и сайтове



Български спортни вестници и сайтове

Спорт


Думата спорт произлиза от френското desport, което се превежда „свободно време“. Интересното е ча френската дума за спорт е взаимствана от персийската дума bord, което пък е „победа“. Китайският йероглиф за спорт (体育; 体育) се превежда физическа подготовка, а гръцкия израз за спорт е Αθλητισμός, което е атлетизъм. Най-старата дефиниция за думата спорт е открита в английския език от 1300 г. и тя е че „всичко, което хората намират за забавно или развлекателно“.

„7 дни спорт“


„7 дни спорт“ е създаден от журналистите, които са работили в едноименния вестник. Амбицията им е да създават истинска спортна журналистика, а не както те се изразяват ведомствена. Онлайн платформата е с изчистена визия, интелигентно организирана и разпределена в разнообразни категории, между които Футбол, Левски, ЦСКА, Лудогорец, Волейбол, Баскетбол, Спорт, Четива, Галерии.

„Гонг БГ“


„Гонг БГ“ е един от най-популярните български спортни портали, част от Медийната група „Нетинфо“. Началото на сайта е от 2007 г., като естествено допълнение към едно от най-популярните спортни предавания по-това време излъчвано по „Дарик“ радио, а именно Спортно шоу „Гонг“ с Томислав Русев. Gong.bg е в десетката на най-посещаваните спортни сайтове в България, според Alexa.com.


„Спортал БГ“


Sportal.bg е сред най-популярните български спортни уеб портали с едно от най-богатото съдържание. Тук можете да прочетете разнообразни спортни публикации за футбол, волейбол, баскетбол, тенис, НВА, световен футбол, ММА, бокс, Формула 1, лека атлетика, художествена гимнастика и много много други спортове. Информацията е актуална, подплатена с видео, и я получавате в реално време с SMS и RSS известяване.


Публикуване на коментар

0 Коментари