Каталог онлайн български специализирани вестници



Български специализирани вестници

„Държавен вестник“


„Държавен вестник“ се издава от Народното събрание и е официално издание на Република България. Вестникът е създаден с указ на княз Александър I през 1879 г. за официално издание на новосъздадената държава. Първоначално изданието излиза веднъж в седмицата, а по-късно всеки ден. Отначало вестникът служи за поместване на новини от чужбина и официални съобщения. На по-късен етап започва обнародване на нормативни актове, закони, постановления, укази и др.

Вестник „Трета възраст“


Вестник „Трета възраст“ е един от флагманите на седмичните издания и пенсионното дело. Изданието е един от абонаментните лидери с тираж над 240 000 и е вече повече от 23 г. на българския пазар. Вестникът се възприема с интерес от различни възрастови групи, заради богатата тематика на съдържанието. Основни теми присъстващи в изданието са здравното осигуряване, политика на доходите, морал, здраве, история, култура, литература и др.

Вестник „БГ Бен“


„БГ Бен“ е български вестник за българите във Великобритания, който се отпечатва веднъж на две седмици. Тиражът на изданието е 6000 броя, а то е с обем от 48 страници и се разпространява в по-големите градове, като Лондон, Бирмингам, Бристъл, Манчестър, Уотфорд, Кент и Стокпорт. Вестникът е насочил своето внимание към затвърждаване на комуникацията в българската общност, консултация по определени въпроси, правна и професионална култура и сътрудничество с местните институции.

Публикуване на коментар

0 Коментари